Logo Reclamehulp
Reclamehulp

Identiteit

Unieke reclame? Die begint bij wie je bent.

Jouw identiteit (de identiteit van je bedrijf) is onlosmakelijk verbonden met wat je doet. Wie je bent en waar jij in gelooft, maakt wat je doet uniek en onuitwisselbaar met elk ander bedrijf in je branche. Van alle diensten die wij aanbieden lijkt het identiteitstraject de meest abstracte, maar tóch levert het op de lange termijn enorm veel op. Het achterhalen van je identiteit geeft namelijk richting aan al je toekomstige keuzes. Of je nu een startup bent, of een bedrijf hebt dat al jarenlang aan de weg timmert… Het identiteitstraject van Reclamehulp geeft je verrassende inzichten, waarmee je niet alleen op het reclamevlak verder komt. Beloofd!

 • Lancering
 • Naamsbekendheid
 • Outdoor campagne
 • Guerilla campagne
 • Doelgroep
 • Boodschap
 • Middelen mix
 • Posters
 • Radio commercial
 • TV commercial

Je identiteit in woord en/of beeld

Met het bepalen van je identiteit leggen we de persoonlijkheid van je bedrijf vast. En net als bij een individu bestaat ook de persoonlijkheid van een bedrijf uit eigenschappen en gedrag. Onze experts hebben een beproefde methode ontwikkeld, waarmee we zowel in woord als in beeld jouw unieke kenmerken kunnen achterhalen en vastleggen. Dat doen we op zo’n manier dat ze breed worden gedragen én deelbaar zijn. Want delen is waar het uiteindelijk allemaal om draait. Ons identiteitstraject bestaat uit twee onderdelen. Dit zijn ze:

Je identiteit in woord

Je identiteit is geen reclame. Je legt hem in eerste instantie intern vast. Pas wanneer deze wordt gedragen en omarmd, draag je hem uit naar buiten door reclame te maken. Natuurlijk moet je jezelf verkopen, maar wel op basis van iets wat écht is. Niet echt? Dan val je razendsnel door de mand. Om je identiteit te beschrijven leggen we – samen met jou en je medewerkers – de volgende zaken vast:

Waarden
Je waarden zijn het DNA van je bedrijf. Alles wat je belangrijk vindt, ligt hierin besloten. Alle keuzes die je gaat maken zijn toetsbaar aan deze waarden. Ze beschrijven een toekomstbeeld. Het kán dus zijn dat je nu nog niet bent wie of wat je wilt zijn. Maar zo weet je in ieder geval wat je moet doen om dat te worden.

Droom
Je droom beschrijft waarom je ‘s ochtends je bed uit komt en waarom anderen daarin geïnteresseerd moeten zijn. Je droom beschrijft dus niet wat je doet, maar waarom je het doet. Concreter? Komt ‘ie:

Ambitie
Je ambitie beschrijft wat je gaat doen om je droom waar te maken. Waar de droom gaat over ‘waarom’, gaat de ambitie over ‘hoe’ en ‘wat’. Binnen je ambitie neem je de concrete uitdagingen mee die je als ondernemer elke dag tegenkomt.

Je identiteit in beeld

Je beschreven identiteit is de basis om wie je bent ook in beelden vast te leggen. We produceren geen kant-en-klare communicatiemiddelen, maar bepalen waaraan alle toekomstige middelen moeten voldoen. Een visuele identiteit bestaat uit meer dan alleen een logo. Wat we allemaal leveren? Komt ‘ie:

Logo
Spreekt voor zichzelf, toch? Je logo wordt vastgelegd in verschillende bestandsformaten, zodat je het meteen kunt gebruiken voor wat je maar wilt. De juiste lettertypes, de pay-off en kleuren? Die leveren we mee. En natuurlijk laten we ook zien hoe je alles het best kunt gebruiken. Maar – hoewel dit een belangrijk onderdeel is – het is nog niet je volledige identiteit.

(Beeld)taal
Wat wordt er allemaal nog meer gebruikt om je merk in beeld te brengen? Denk daarbij aan foto’s, illustraties en grafische elementen. Maar ook aan tekst, want hoe je schrijft, bepaalt voor een belangrijk deel hoe je overkomt. We leggen de volledige beeldtaal schetsmatig voor je vast en beschrijven de gebruikte elementen op zo’n manier dat elke vormgever, fotograaf, filmer, tekstschrijver etcetera ermee uit de voeten kan.

Sfeerschets
In de sfeerschets zetten we een beeld neer dat typisch is voor je vastgestelde identiteit. We gaan hierbij niet zozeer voor je logo op de gevel van je pand, maar kiezen voor een schets van die ene actie of uiting die jouw bedrijf volkomen uniek maakt. Als je van tevoren hebt aangegeven dat bijvoorbeeld je website je belangrijkste marketinggereedschap is, houden we daar natuurlijk rekening mee. In dat geval schetsen we de uitgangspunten voor je nieuwe homepage, waarbij je identiteit niet alleen terugkomt in wat je ziet, maar ook in unieke functionaliteiten.

Je hebt een gratis antwoord gehad óf je wilt meteen aan de slag… Zo werkt dat!

Heeft onze Kelly je verder geholpen met haar antwoord op je vraag? Of heb je geen vragen, maar wil je meteen aan de slag met het vaststellen van de identiteit van je bedrijf? Dan kan Reclamehulp je op verschillende manieren verder helpen. Hieronder kun je zien wat het best bij jou past.

Smaak 1

Bedankt voor de tips. Vanaf hier kan ik prima zelf verder.

1

Met de tips van Reclamehulp onder de arm ben je prima in staat om zelf de identiteit van je bedrijf op een inspirerende manier te beschrijven én te visualiseren. We helpen je graag nog wat verder op weg. Heb je toch nog wat hulp nodig, download dan onze stappenplannen. Loop je vast? Je weet ons te vinden.

Smaak 2

Kan Reclamehulp samen met mij mijn identiteit achterhalen en beschrijven?

2

Met een sterk beschreven identiteitsstuk onder de arm ben je prima in staat om zelf een passende, visuele draai daaraan te geven. We gaan graag met jou (en je medewerkers) aan de slag! Wat we precies gaan doen?

Smaak 3

Kan Reclamehulp samen met mij mijn visuele identiteit achterhalen?

3

Je weet precies wie je bent. Je waarden, droom en ambitie (ook al noem je ze misschien anders) heb je glashelder voor ogen. Maar je wilt hulp bij de vertaling van wie je bent naar een mooie, visuele identiteit die net zo uniek is als jij zelf… Geen probleem!

Smaak 4

Kan Reclamehulp samen met mij zowel mijn geschreven – als mijn visuele identiteit achterhalen?

4

Met een sterk geschreven én verbeeld identiteitsstuk onder de arm ben je helemaal futureproof. De basis is gelegd om verdere doorvertalingen naar je website, on- en offline acties én campagnes te gaan ontwikkelen.

Staat jouw smaak er niet bij? Neem dan contact op met onze Kelly, die helpt je graag verder!

In zeven stappen naar jouw identiteit in woord en beeld

De vaststelling van elke identiteit is honderd procent uniek en dus ook helemaal maatwerk. Maar de stappen die we nemen om jouw identiteit te achterhalen, zijn wél altijd dezelfde. We werken volgens een inmiddels beproefde methode die speciaal voor Reclamehulp is aangepast naar een werkbare versie voor kleine zelfstandigen en bedrijven met tot ongeveer tien medewerkers. Zo houden we tijd en dus kosten lekker beheersbaar.

Huiswerkopdracht 1

Voordat we aan de slag kunnen met het beschrijven van je identiteit, hebben we input van je nodig. Een ouderwetse huiswerkopdracht dus, maar wel een leuke! Die huiswerkopdracht wordt uitgevoerd door maximaal drie medewerkers van je bedrijf. Deze drie mensen noemen we voor het gemak even ‘het identiteitsteam. Tip: zorg – als dat kan – voor een mooie mix tussen man/vrouw, oud/jong en progressief/behoudend. Aan drie keer hetzelfde geluid heb je niet zoveel. Dat weten we uit ervaring. Hier vind je een voorbeeld van zo’n huiswerkopdracht. Kun je die vast bekijken…

Brainstormsessie ‘Identiteit in Woord’

Met de huiswerkopdracht onder de arm reist het identiteitsteam af naar één van onze Reclamehulp-experts. Onder begeleiding van een strateeg en een creatieve copywriter wordt het team ondergedompeld in een vier uur durende ochtendsessie. De individuele huiswerkopdrachten worden besproken en het team gaat ook een paar korte brainstorms beleven. We eindigen altijd met een heerlijke lunch, zodat iedereen moe maar voldaan weer huiswaarts keert.

Oplevering beschreven identiteit

Na de brainstormsessie gaan de strateeg en de copywriter samen aan de slag om uit alle verzamelde input de waarden, droom en ambitie te filteren. Als het goed is, is dat meteen bullseye. Mocht je jezelf tóch niet helemaal herkennen in de opgeleverde stukken, dan gaan wij terug naar de schrijftafel om één en ander bij te schaven. De oplevering bestaat uit een geschreven document, waarin je je unieke identiteit kunt teruglezen. Pas als je hier een klap op hebt gegeven, kunnen we verder met stap 4, de eerste stap naar de visuele identiteit van je bedrijf.

Reclamehulpkosten voor stap 1 t/m 3 (geschreven identiteit): vanaf € 1.000,00.

Huiswerkopdracht 2

We beginnen ook in deze fase weer met een huiswerkopdracht. Deze opdracht wordt uitgevoerd door hetzelfde identiteitsteam. Hier vind je ook weer een voorbeeld van zo’n huiswerkopdracht…

Brainstormsessie ‘Identiteit in Beeld’

Met deze huiswerkopdracht onder de arm reist het identiteitsteam wederom af naar één van onze Reclamehulp-experts. Onder begeleiding van een art director beleven het team daar weer een vier uur durende sessie. De huiswerkopdrachten worden weer besproken, waarna er ook dit keer een paar korte brainstorms plaatsvinden. Tijdens deze sessie verzamelen we alle input die we nodig hebben om jullie beschreven identiteit te kunnen vertalen naar een visuele identiteit die naadloos daarop aansluit.

Tussenpresentatie

Om zeker te weten dat we raak schieten, leggen we de eerste uitgangspunten voor de visuele identiteit vast.
Die komen we aan jullie presenteren om te toetsen of we inderdaad in de juiste richting zitten. Jullie feedback nemen we uiteraard mee in onze achterzak.

Oplevering visuele identiteit

Nu we – al dan niet tijdens de tussenpresentatie bijgestuurd – zeker weten dat we op de goede weg zijn, maken we de visuele identiteit af. De oplevering bestaat uit logo, beeldtaal en sfeerschets.

Reclamehulpkosten voor stap 1 t/m 7 (beschreven én gevisualiseerde identiteit): € 3.000,00.

Vragen van andere ondernemers

 • Barbers schieten als paddenstoelenuit de grond. Hoe kan ik laten ziendat ik anders ben dan de rest?

 • Ik wil mijn toekomstige klantenbeter kunnen vertellen wie ik benen wat ik doe. Maar hoe?

  Daarom kies je voor

  een identiteit door Reclamehulp

  • Altijd een gratis tip.
  • Geen verrassingen achteraf.
  • Altijd een expert beschikbaar.
  • Persoonlijk contact.
  • Vooraf duidelijkheid.
  • Alle reclame experts onder één dak.
  • Speciaal voor de kleine ondernemer.

  Wil je je unieke identiteit vaststellen?

  Neem dan nu contact met me op. Ik laat je beleven wat onze experts voor je kunnen betekenen!
  – Richard Zwarts (Jouw aanspreekpunt, namens onze 35 experts)

  Neem contact op

  Inspirerende identiteiten volgens onze experts

  Linda's favoriet Ikea

  Henk's favoriet Apple