Logo Reclamehulp
Reclamehulp

Campagnes

Effectief creatief maatwerk voor ieder budget.

Elke campagne is maatwerk. Altijd. Een goede campagne sluit namelijk naadloos aan op jouw behoeftes als ondernemer én op de behoeftes van je doelgroepen. Of je nu een nieuw product of dienst wilt lanceren, onder je vaste klanten een loyaliteitscampagne wilt voeren, of juist een nieuwe doelgroep wilt aanboren… Iedere campagne heeft een unieke boodschap en moet kunnen worden uitgevoerd binnen een voor jou passend budget. Aan fantastische ideeën die niet uitvoerbaar zijn, heb je weinig, toch?

Reclamehulp gelooft in betaalbare campagnes, waar je doelgroep op zit te wachten. Overweeg je een campagne te starten? Denk dan in ieder geval nu vast na over de volgende zaken. Dat helpt je om de boel wat scherper te krijgen.

 • Lancering
 • Naamsbekendheid
 • Outdoor campagne
 • Guerilla campagne
 • Doelgroep
 • Boodschap
 • Middelen mix
 • Posters

Aan de campagne?

Dan heb je antwoorden nodig op een aantal vragen. We hebben ze even op een rijtje gezet. Check deze checklist maar eens.

Wat is het doel van de campagne?

Wat wil je bereiken en hoe kun je dat resultaat meten? Het is natuurlijk leuk als mensen je complimenteren met een mooie campagne, maar als het bij die complimenten blijft, heb je er weinig aan. Directe omzetgroei kan een doel zijn, maar toename van je fans ook. Een korte termijn doelstelling dus, waarvan je meteen de financiële vruchten plukt, of een lange termijn doelstelling, waarbij je de campagnekosten meer als investering ziet… Het is belangrijk om van tevoren vast te stellen waaraan je het succes van de campagne gaat afmeten. Als het goed is, levert een campagne namelijk iets op, in plaats van dat het je alleen maar geld kost.

Wat zijn je doelgroepen?

Voor wie is je boodschap bedoeld? Een bestaande klant benader je totaal anders dan een nieuwe. En oudere mensen spreek je anders aan dan jongere. Om maar een paar voorbeelden te noemen… Net als bij het doel dat je hebt vastgesteld, geldt ook hier dat je niet bang moet zijn om duidelijke keuzes te maken. Niet kiezen heeft een bewezen een negatief effect op het resultaat van je campagne. Dus… Gewoon maken, die keuzes.

Wat is je boodschap?

Ook hier geldt: maak een duidelijke keuze. Maximaal twee boodschappen, dat is zo’n beetje de stelregel. Eentje is nóg beter. Als je je campagne vol stopt met alles wat je ook nog even kwijt wilt, kunnen we je garanderen dat je ook je doelgroep kwijt bent. Wees dus duidelijk, eerlijk en kom met een boodschap, waarop de doelgroep zit te wachten. De vraag ‘wat heb ik hieraan?’ moet je meteen vanuit het perspectief van je doelgroepen kunnen beantwoorden. Kun je die vraag niet beantwoorden? Terug naar de tekentafel!

Welke middelen moet je inzetten?

Een advertentie in de krant of een landingspagina op je website zijn misschien de eerste dingen, waaraan je denkt. Maar zijn dat wel de juiste middelen om je doelgroepen te bereiken? De meeste middelen kosten geld en je kunt je euro’s maar één keer uitgeven. Goed nadenken dus, voordat je ja zegt tegen die dure millimeters in dat regionale dagblad! Kies de middelen die bij je doelgroep én bij je budget passen, zonder daarbij het doel van de campagne uit het oog te verliezen!

Je antwoorden op deze vragen vormen de eerste stap op weg naar een effectieve campagne. Heb je toch nog hulp nodig, voordat je aan de slag kunt? Geen probleem! Stel dan je vraag aan onze Kelly. Ze helpt je graag een stapje verder.

Tip
Wil je liever direct scoren met een product of dienst in plaats van te investeren in succes van je merk op de iets langere termijn? Kijk dan eens op onze actiemarketing-pagina

Je hebt een gratis antwoord gehad óf je wilt meteen aan de slag… Zo werkt dat!

Heeft onze Kelly je verder geholpen met haar antwoord op je vraag? Of heb je geen vragen, maar wil je meteen aan de slag met je campagne? Dan kan Reclamehulp je op verschillende manieren verder helpen. Hieronder kun je zien wat het best bij jou past..

Smaak 1

Bedankt voor de tips. Ik kan vanaf hier prima zelf verder!

1

Deze keuze past bij jou, als je een creatieve bedenker/maker en actiegerichte doener bent. Met de tips van Reclamehulp onder de arm ben je prima in staat om zelf je campagne te bedenken, te ontwikkelen, te produceren, uit te rollen en – waar en wanneer nodig – bij te sturen. Top!

Smaak 2

Wil Reclamehulp het idee voor mijn campagne bedenken?

2

Deze keuze past bij jou, als je een creatieve maker en actiegerichte doener bent. Met een goed idee onder de arm ben je prima in staat om zelf alle benodigde middelen te ontwikkelen, te produceren, de campagne uit te rollen en – waar en wanneer nodig – bij te sturen.

Smaak 3

Kan Reclamehulp het idee voor mijn campagne bedenken én de middelen ontwerpen?

3

Deze keuze past bij jou, als je een actiegerichte doener bent. Met een goed idee en de bestanden van alle ontworpen middelen onder de arm ben jij prima in staat om zelf alle benodigde middelen te laten produceren, de campagne uit te rollen en – waar en wanneer nodig – bij te sturen.

Smaak 4

Kan Reclamehulp het idee voor mijn campagne bedenken, de middelen ontwerpen en ook verder alles voor me regelen?

4

Deze keuze past bij jou, als je volledig wilt worden ontzorgd. Reclamehulp neemt je alles uit handen. We bedenken het idee, ontwerpen de middelen, laten ze produceren, rollen de campagne uit en sturen die – waar en wanneer nodig – bij.

Staat jouw smaak er niet bij? Neem dan contact op met onze Kelly, die helpt je graag verder!

In acht stappen naar jouw succesvolle campagne

Omdat elke campagne uniek is, hebben we ze niet op voorraad liggen. Een succesvolle campagne kunnen we dus niet even van het schap trekken. Elke campagne is dus maatwerk, maar ze worden wél allemaal volgens hetzelfde Reclamehulp recept gebrouwen. En of je nu alles zelf gaat doen, of dat je het toch liever aan onze experts over laat… Als je de volgende acht stappen volgt, blijf je gefocust, van idee tot resultaat.

De briefing

In een briefing geef je achtergrondinformatie over je bedrijf. Wat doe je precies? Wat is je werkgebied? Wat zijn je doelgroepen? Wat zijn je producten en/of diensten? Hoe lang bestaan jullie al? Dat soort zaken.
Verder beschrijft de briefing waarom je een bepaalde campagne wilt voeren, wat je ermee wilt bereiken en wat je er zo’n beetje voor wilt uitgeven. Meestal rijzen na het lezen van de briefing nog een paar aanvullende vragen. Pas wanneer alle antwoorden er zijn, kun je door naar stap 2.

Reclamehulpkosten voor stap 1: € 0,00.

De debriefing

Op basis van de briefing wordt de debriefing geschreven. Dat is een creatieve vertaling van de briefing, aangevuld met een aantal creatieve kaders. Die kaders vormen de basis waarmee onze experts straks voor je aan de slag gaan. Na akkoord op de inhoud van dit document kun je door naar stap 3.

Reclamehulpkosten voor stap 2: € 0,00.

Het creatieve concept

Elke campagne start met een goed idee (de creatieve vertaling van de debriefing). Dat idee wordt gevisualiseerd en tekstueel beschreven. Tijdens deze stap wordt dat idee tekstueel beschreven en gevisualiseerd. Verder wordt een suggestie gedaan voor een aantal in te zetten middelen en een bijbehorende planning.

Een creatief concept beschrijft nooit een middel, maar de centrale gedachte van de campagne in woord en beeld. Pas na jouw akkoord op dit creatieve concept is het tijd om schetsen om te zetten in definitieve middelen.

In deze fase is het belangrijk om te kunnen beschikken over bestaande lettertypes, logo’s, kleuren, grafische elementen en fotografie. Wat er (nog) niet is zal hierna moeten worden gemaakt. De inhoud én de kosten van alle verdere stappen is volledig afhankelijk van de inhoud van deze stap. Met eventuele beperkingen in tijd en budget zal dus nu al rekening moeten worden gehouden.

Reclamehulpkosten voor stap 3: € 250,00.

Het ontwikkelen van middelen

Op basis van het creatieve concept uit stap 3 worden de definitieve ontwikkeld. Schetsen worden nu doorvertaald naar uitingen die productieklaar zijn. Eventueel nog missende visuele en tekstuele inhoud wordt nu ook ontwikkeld. Denk hierbij aan het schrijven van webteksten en het maken van infographics, filmpjes, foto’s of grafische elementen. Het resultaat bestaat uit online middelen die klaar staan om live te gaan en/of opmaakbestanden in PDF-format die naar de drukker of de printshop kunnen. Een middel is pas klaar, als jij er een akkoord op hebt gegeven.

Reclamehulpkosten voor deze stap: duidelijk na stap 3.

De productie van middelen

Middelen worden gedrukt, geprint, aangeleverd bij een krant of tijdschrift, of (in het geval van online uitingen) ‘live’ gezet. Bij ieder productieproces is begeleiding nodig. Jouw campagne heeft namelijk een duidelijke startdatum en vóór die tijd moet alles in kannen en kruiken zijn. Die begeleiding kost tijd en – hoe goed je alles ook organiseert – er gaan altijd dingen anders dan je gepland had. Die vinger moet dus altijd aan de pols blijven om ervoor te zorgen dat alles op tijd voor de bakker komt.

Reclamehulpkosten voor deze stap: duidelijk na stap 3.

De start van de campagn

Tijd om los te gaan! De start van een campagne is altijd een speciaal moment. Afhankelijk van het concept gaan er nu veel dingen tegelijk gebeuren. De kwaliteit van alle voorgaande stappen bepaalt of je nu even kunt genieten, of dat je moet buffelen om alles nog op tijd in de steigers te krijgen. Hoe dan ook, een goed begin is het halve werk. Dat geldt zeker voor deze stap.

Reclamehulpkosten voor deze stap: duidelijk na stap 3.

Bijsturen

Campagne gestart… Alles klaar? Niets is minder waar. Nu is het zaak om alles voortdurend goed onder de loep te nemen én te houden. Het tussentijds meten van de resultaten is erg belangrijk. Want als het erop lijkt dat zaken niet werken zoals vooraf was bedacht, moet je direct kunnen bijsturen. Op die manier blijf je aan het roer staan en kun je invloed blijven uitoefenen op je doelstellingen. Loslaten in deze fase? Geen optie!

Reclamehulpkosten voor deze stap: duidelijk na stap 3.

De evaluatie

Meten is weten. Dus, meten we tijdens de campagneperiode alles wat we kunnen meten en vragen we jou om hetzelfde te doen. Tijdens onze evaluatie leggen we alles naast elkaar en kijken we of en hoe we de van tevoren bepaalde doelstellingen hebben gehaald. Daar worden we allemaal beter van.

Reclamehulpkosten voor deze stap: € 0,00.

Vragen van andere ondernemers

 • Voor mijn nieuwe klus zoek ikeen samenwerking met eencreatief. Kennen jullie iemand?

 • Ik wil jaarlijks 50 nieuweonderhoudscontracten afsluiten.Kunnen jullie iets verzinnen?

 • Ik wil een paar keer per jaarfotoreizen gaan organiseren.Hoe kom ik aan deelnemers?

  Daarom kies je voor

  een campagne door Reclamehulp

  • Altijd een gratis tip.
  • Geen verrassingen achteraf.
  • Altijd een expert beschikbaar.
  • Persoonlijk contact.
  • Vooraf duidelijkheid.
  • Alle reclame experts onder één dak.
  • Speciaal voor de kleine ondernemer.

  Wil je ‘aan de campagne’?

  Neem dan nu contact met me op. Ik laat je beleven wat onze experts voor je kunnen betekenen!
  – Richard Zwarts (Jouw aanspreekpunt, namens onze 35 experts)

  Aan de campagne

  Inspirerende campagnes volgens onze experts

  Arjan's favoriet Ikea

  Henk's favoriet Bol.com