Logo Reclamehulp
Reclamehulp

Actie marketing

Snel resultaat behalen door het boosten van een product of dienst.

Marketing? Dat is eigenlijk niets meer of minder dan ervoor zorgen dat je meer verkoopt. Als we het woord ‘actie’ ervoor zetten, zeggen we feitelijk dat we die verkoopstijging in een korte tijd willen bereiken. Zo gezegd, zo gedaan? Niet helemaal. Eerder bestonden ‘sales promotie’ activiteiten vooral uit spannende acties als ‘van/voor’ of ‘drie halen, twee betalen’. Natuurlijk, die bestaan nog steeds, maar actiemarketing anno 2017 is wel iets meer dan dat. Denk maar eens aan interactieve marketing, event marketing, experience marketing, narrowcasting en ga zo nog maar even door. Ook binnen een eenmalige of snelle actie zijn we naast die goede deal meer en meer op zoek naar een goed verhaal.

Reclamehulp gelooft in effectieve actiemarketing waar je blij van wordt. En één ding staat als ‘n paal boven water: “It’s all in the middelenmix”. Met alleen een flyer ga je de oorlog echt niet winnen…

 • Lancering
 • Naamsbekendheid
 • Outdoor
 • Guerilla
 • Doelgroep
 • Adverteren
 • Verkoop

In de actiemodus?

Dan heb je antwoorden nodig op een aantal vragen.
We hebben ze even op een rijtje gezet.

Welk product of welke dienst wil je promoten?

Actiemarketing is iets anders dan een campagne. Waar je bij een campagne investeert in het succes van je merk op de lange termijn, zet je met actiemarketing in op de tijdelijke promotie van een specifiek product of een specifieke dienst. Het gaat dus meer om direct scoren. Logisch dat elke vorm van actiemarketing dan ook begint met het bepalen van het product of de dienst die je wilt promoten. En echt, één is meer dan genoeg. Alles draait om focus!

Wat wil je met de actie bereiken?

We gaan voor direct resultaat. Maar wat is het resultaat dat je wilt bereiken? Wil je een x-aantal leads of een van tevoren bepaald aantal keiharde verkopen realiseren? Dit is een belangrijk uitgangspunt, omdat je hiermee je ambitie én je budget al gaat kaderen. Hoe ambitieuzer, hoe meer inzet je zult moeten plegen. Zo simpel is het.

Wie zit er op je boodschap te wachten?

Voor wie is jouw product of dienst interessant en waarom is dat zo? Wat maakt jouw aanbod uniek? USP’s, dus. Unique Selling Points. Hoe specifieker je dat kunt aangeven, hoe beter. Ook hier geldt dat focus en het maken van duidelijke keuzes de sleutels vormen tot succes. Dat werkt ook nog eens tijd- en geldbesparend!

Waarom moeten mensen juist nú actie ondernemen?

Jouw product of dienst is waarschijnlijk altijd af te nemen. Waarom zou je doelgroep juist tijdens deze periode tot actie moeten overgaan? Je moet nú iets extra’s te bieden hebben, anders hoeven we het geen actie te noemen, toch? Dat extra’s kan een korting zijn, of een ander voordeel. Wat precies? Dat is afhankelijk van je product of dienst, van wat jij wilt investeren en van wat je met de actie wilt bereiken.
Je kunt er in ieder geval van uitgaan dat je doelgroep op een goede deal zit te wachten!

Welke middelenmix zet ik in?

Denk voor het promoten van je actie promoten eens verder dan de traditionele middelen. En bedenk daarbij dat een effectieve actie vaak bestaat uit een combinatie van verschillende middelen. On- en offline gaan hand in hand en je doelgroep wordt op verschillende momenten geconfronteerd met je tijdelijke aanbieding. Of je gaat inzetten op een evenement, een interactieve actie, op klantbeleving of op een opvallende guerrilla-actie… Het is allemaal afhankelijk van je doelgroep en het product of de dienst, waarmee je aan de slag wilt gaan. Belangrijk is in ieder geval te kiezen voor iets wat ook bij jóu past.

Je antwoorden op deze vragen vormen de eerste stap op weg naar een succesvolle actie. Heb je toch nog hulp nodig, voordat je aan de slag kunt? Geen probleem! Stel dan je vraag aan onze Kelly. Ze helpt je graag een stapje verder.

Tip
Vind je investeren in succes op de lange termijn belangrijker voor je merk dan direct scoren met een product of dienst? Kijk dan eens op onze campagne-pagina

Je hebt een gratis antwoord gehad óf je wilt meteen aan de slag… Zo werkt dat!

Wanneer onze Kelly je verder heeft geholpen met haar antwoorden op jouw vragen, óf wanneer je geen vragen hebt, maar meteen de actiemodus in wilt, dan kan Reclamehulp je op verschillende manieren verder helpen. Hieronder zie je gelijk welke manier het beste bij jou past.

Smaak 1

Bedankt voor de tips. Ik kan vanaf hier prima zelf verder!

1

Deze keuze past bij jou, als je een creatieve maker en actiegerichte doener bent. Met een goed idee onder de arm ben je prima in staat om zelf alle benodigde middelen te ontwikkelen, te produceren, de actie uit te rollen en – waar en wanneer nodig – bij te sturen.

Smaak 2

Kan Reclamehulp het idee voor mijn actie bedenken?

2

Deze keuze past bij jou, als je een creatieve maker en actiegerichte doener bent. Met een goed idee onder de arm ben je prima in staat om zelf alle benodigde middelen te ontwikkelen, te produceren, de actie uit te rollen en – waar en wanneer nodig – bij te sturen.

Smaak 3

Kan Reclamehulp het idee voor mijn actie bedenken én de middelen ontwerpen?

3

Deze keuze past bij jou, als je een actiegerichte doener bent. Met een goed idee en de bestanden van alle ontworpen middelen onder de arm ben jij prima in staat om zelf alle benodigde middelen te laten produceren, de actie uit te rollen en – waar en wanneer nodig – bij te sturen.

Smaak 4

Kan Reclamehulp het idee voor mijn actie bedenken, de middelen ontwerpen en ook verder alles voor me regelen?

4

Deze keuze past bij jou, als je volledig wilt worden ontzorgd. Reclamehulp neemt je alles uit handen. We bedenken het idee, ontwerpen de middelen, laten ze produceren, rollen de actie uit en sturen die – waar en wanneer nodig – bij.

Staat jouw smaak er niet bij? Neem dan contact op met onze Kelly, die helpt je graag verder!

In zeven stappen naar een succesvolle marketingactie

De ideale invulling van je marketingactie is helemaal afhankelijk van jouw wensen en doelstellingen. En omdat die voor niemand gelijk zijn, is elke marketingactie van Reclamehulp honderd procent maatwerk. We verbinden ons graag aan het succes van de actie en zien die dan ook als een investering in plaats van een kostenpost. Een goed bedachte en goed uitgevoerde actie verdient zichzelf snel terug. En hoewel elke actie dus uniek is, worden ze allemaal volgens hetzelfde Reclamehulp recept gebrouwen. En of je nu alles zelf gaat doen, of dat je het toch liever aan onze experts over laat… Als je de volgende zeven stappen volgt, blijf je gefocust, van idee tot resultaat.

 

De briefing

In een briefing geef je achtergrondinformatie over je bedrijf. Wat doe je precies? Wat is je werkgebied? Wat zijn je doelgroepen? Wat zijn je producten en/of diensten? Hoe lang bestaan jullie al? Dat soort zaken.

Verder beschrijft de briefing waarom je een met een bepaald product of een bepaalde dienst een marketingactie wilt optuigen, wat de USP’s zijn en welk resultaat je wilt behalen. Een eerste indicatie van een budget helpt ons om onze ideeën te kaderen en niet te ‘groot’, of juist niet te ‘klein’ te denken. In deze fase is het belangrijk om vast een inzicht te hebben in de beschikbare lettertypes, logo’s, kleuren, grafische elementen en fotografie.

Wat heb je allemaal al? Afhankelijk van je budget zullen we wel of niet extra beeldelementen kunnen produceren. Meestal rijzen na het lezen van de briefing nog een paar aanvullende vragen. Pas wanneer alle antwoorden er zijn, kun je door naar stap 2.

Reclamehulpkosten voor stap 1: € 0,00.

De debriefing

Op basis van de briefing wordt de debriefing geschreven. Dat is een creatieve vertaling van de briefing, aangevuld met een aantal creatieve kaders. Die kaders vormen de basis waarmee onze experts straks voor je aan de slag gaan. Na akkoord op de inhoud van dit document kun je door naar stap 3.

Reclamehulpkosten voor stap 2: € 0,00.

Het idee

Alles begint bij een goed idee. Tijdens deze stap wordt dat idee tekstueel beschreven en gevisualiseerd. Verder wordt een suggestie gedaan voor de middelen die we willen inzetten om de beschreven doelstellingen te bereiken. Bij dit schetsdocument horen een planning voor de van tevoren bepaalde actieperiode en een heldere kostenindicatie voor de uitvoering van het plan.

Na akkoord op dit document worden afhankelijk van jouw budget de definitieve keuzes gemaakt en is het tijd om schetsen om te zetten in definitieve middelen. De inhoud én de kosten van alle verdere stappen zijn volledig afhankelijk van de inhoud van deze stap.

Reclamehulpkosten voor stap 3: € 250,00.

Het ontwikkelen van middelen

Op basis van het idee uit stap 3 worden de definitieve middelen ontwikkeld. Schetsen worden nu doorvertaald naar uitingen die productieklaar zijn. Eventueel nog missende visuele en tekstuele inhoud wordt nu ook ontwikkeld. Denk daarbij aan het schrijven van wervende teksten en het maken van foto’s of grafische elementen. Het resultaat bestaat uit online middelen die klaar staan om live te gaan en/of opmaakbestanden in PDF-format die naar de drukker of de printshop kunnen. Een middel is pas klaar, als jij er een akkoord op hebt gegeven.

Reclamehulpkosten voor deze stap: duidelijk na stap 3.

De productie van middelen

Middelen worden gedrukt, geprint, aangeleverd bij een krant of tijdschrift, of (in het geval van online uitingen) ‘live’ gezet. Bij ieder productieproces is begeleiding nodig. Jouw actie heeft namelijk een duidelijke start- en einddatum. En voordat we beginnen, moet alles in kannen en kruiken zijn. Die begeleiding kost tijd en – hoe goed je alles ook organiseert – er gaan altijd dingen anders dan je gepland had. Die vinger moet dus altijd aan de pols blijven om ervoor te zorgen dat alles op tijd voor de bakker komt.

Reclamehulpkosten voor deze stap: duidelijk na stap 3.

De start van de actie

Tijd om los te gaan! Afhankelijk van het idee gaan er nu veel dingen tegelijk gebeuren. De kwaliteit van alle voorgaande stappen bepaalt of je nu even kunt genieten, of dat je moet buffelen om alles nog op tijd in de steigers te krijgen. Hoe dan ook, een goed begin is het halve werk. Dat geldt zeker voor deze stap.

Reclamehulpkosten voor deze stap: duidelijk na stap 3.

De evaluatie

Meten is weten. Dus meten we tijdens de actieperiode alles wat we kunnen meten en vragen we jou om hetzelfde te doen. Tijdens onze evaluatie leggen we alles naast elkaar en kijken we of en hoe we de van tevoren bepaalde doelstellingen hebben gehaald. Daar worden we allemaal beter van.

Reclamehulpkosten voor deze stap: € 0,00.

Vragen van andere ondernemers

 • Hoe zorg ik ervoor datpotentiële klanten in de buurtmijn gaan vinden?

 • Wij mogen een artikelaanleveren voor in deplaatselijk krant....Hellup!

 • Ik krijg maar weinig klussenbinnen via werkspot.Hoe komt dit?

  Daarom kies je voor

  actie marketing door Reclamehulp

  • Altijd een gratis tip.
  • Geen verrassingen achteraf.
  • Altijd een expert beschikbaar.
  • Persoonlijk contact.
  • Vooraf duidelijkheid.
  • Alle reclame experts onder één dak.
  • Speciaal voor de kleine ondernemer.

  Wil je een actie starten?

  Neem dan nu contact met me op. Ik laat je beleven wat onze experts voor je kunnen betekenen!”
  – Richard Zwarts (Jouw aanspreekpunt, namens onze 35 experts)

  Neem contact op

  Inspirerende actiemarketing volgens onze experts.

  Linda's favoriet TNT add drama

  Henk's favoriet Coca Cola