Logo Reclamehulp
Reclamehulp

Daarom bestaan we

Ik doe het zelf wel even…

Dat klinkt ondernemers vast bekend in de oren. Niet één, maar meerdere keren per dag gebeurt het. Je zit zelf zo in de materie dat je het – voordat je het een ander hebt uitgelegd –zelf al tien keer hebt gedaan. En waarschijnlijk nog beter ook. Toch?

Heel veel van die ‘ik doe het zelf wel even dingen’ hebben vaak niets met het vak van de ondernemer zelf te maken. Het gaat om alles wat er gewoon bij hoort. Rekeningetje hier, bestellinkje daar, nog éven die en die terugbellen en o ja, ik moet die advertentie ook nog regelen. Voordat je het weet, ben je dag en nacht aan het werk en vooral niet bezig met waar je toch het beste in bent en waar het allemaal om is begonnen, vakman of vakvrouw zijn.

Nederland is altijd al een ondernemend land geweest

Ondernemerschap zit ons in het bloed. En de laatste jaren neemt zelfstandig ondernemerschap helemáál een vlucht. De wereld verandert en de manier waarop we werken, verandert mee. Soms gewild, soms gedwongen… Maar hoe dan ook, Nederland telt meer en meer – vooral kleine – zelfstandigen. In tien jaar tijd is dat aantal met meer dan 38 procent toegenomen. Die kleine ondernemers zijn vooral echte ambachtslieden. Bakkers, advocaten, bouwvakkers en fotografen bijvoorbeeld. Ambachtslui, die zoveel mogelijk bezig willen zijn met waar ze goed in zijn. Met brood bakken, ons recht uitpluizen, huizen bouwen en foto’s maken dus. 84 procent van de bedrijven in Nederland bestaat uit zzp’ers en kleine zelfstandigen met minder dan tien medewerkers.

Van de meer dan anderhalf miljoen bedrijven in Nederland zijn er dus een dikke 1,25 miljoen bedrijven met tussen de één en de tien medewerkers. Dat zijn bedrijven waar de eigenaar zelf aan het roer staat. En die heeft meer petten op dan hem of haar lief is. Maar ze zijn ooit ondernemer geworden, omdat ze eerst en bovenal expert zijn in hun vakgebied.

Wij – de ondernemers achter Reclamehulp – horen daar zelf ook bij. We ervaren elke dag de uitdagingen van het goed laten draaien van onze bedrijven, maar eigenlijk willen we gewoon allemaal de beste zijn in wat we doen. Concepten uitwerken, ontwerpen, vormgeven, teksten schrijven, filmpjes maken, websites ontwikkelen, fotograferen, online campagnes bedenken en uitvoeren… Dat soort dingen. Zaken waarmee we onze klanten kunnen helpen en waardoor zij hún diensten en producten bij steeds meer mensen kunnen afzetten.

Reclame maken, dat is wat we doen. Aan al die bijzaken hadden en hebben we een broertje dood. Daar zoeken we specialisten voor, die ons handige oplossingen kunnen aanbieden, waardoor wij tijd besparen en alles toch in orde is. Heerlijk vinden we dat.

Reclamehulp maakt kwaliteit schaalbaar en bereikbaar voor de kleinere ondernemers van Nederland en zorgt ervoor dat specialismes op de juiste manier aan elkaar worden verbonden. Reclamehulp legt verbindingen tussen marketing- en communicatiespecialisten en de kleine ondernemers van Nederland.

Zelf werken we vaak voor grotere bedrijven. Die hebben een marketing- & communicatieafdeling met een reclamebudget en begrijpen dat onze tarieven onze tarieven zijn. Maar als specialisten zijn we daarmee onbereikbaar geworden voor onze ondernemende medestanders, de kleine ondernemers voor wie reclame vaak een bijzaak is. Juist voor hen willen we kwaliteit bereikbaar maken. Uit die gedachte is Reclamehulp geboren.

Na onderzoek (in 2015 -red.) is gebleken dat bij de kleine bedrijven van Nederland deze behoefte wel degelijk bestaat. Garagehouders, babyspeciaalzaken, designwinkels, accountants… Je kunt het zo gek niet bedenken of ze hebben wel vragen op reclamegebied. Vragen die wij goed kunnen beantwoorden. Maar onze reguliere uurtarieven gooien simpelweg roet in het eten.

Alles begint met oprecht willen helpen

Als we hen willen helpen, zullen we dus met een slimme oplossing moeten komen. Een oplossing voor de reclamevraagstukken van klein ondernemend Nederland én voor creatieve microbedrijven die elke week weer te maken hebben met verloren uren.

In die verloren uren ligt de sleutel verborgen. Die uren kunnen reclamespecialisten gebruiken om hun kennis deelbaar te maken en de grote lijnen voor oplossingen te ontwikkelen. Met heel veel dingen die voor ons gesneden koek zijn, kunnen we heel veel ondernemers helpen! Dat is de gedachte. En dat zijn we nu aan het testen binnen de betaversie van Reclamehulp.com. Gewoon, mensen helpen. Horen welke vragen er zijn, of ze ons kunnen vinden, of de ambachtslui van Nederland inderdaad wel zitten te wachten op een dienst als Reclamehulp en of we hen écht verder kunnen helpen.

Enthousiaste experts

Op 22 april 2016 hebben we onze eerste gedachten over Reclamehulp gedeeld met een groep reclame-experts uit Noord-Nederland. Tijdens een bijeenkomst in Schouwburg De Lawei in Drachten hebben we getoetst of die experts herkenden wat wij hebben geconcludeerd: kwaliteit kan bereikbaar en schaalbaar gemaakt worden voor een grote groep kleine ondernemers. Die groep ‘Reclamehulpen’ heeft zich aangesloten bij de verdere ontwikkeling van ons idee. Ze helpen ons met aanscherping én met het beantwoorden van de eerste vragen die binnen onze betaversie worden gesteld.

Nu, een paar maanden na die eerste bijeenkomst, staat Reclamehulp.com dus live. We pakken door en nemen mensen mee in ons verhaal. Dat verhaal gaat vooral om dóen. Wat we doen? Dat is dus vrij simpel: Reclamehulp wil de kleinere bedrijven van Nederland op een begrijpelijke en duidelijke manier zorgen uit handen nemen, zodat ze zich meer en meer kunnen bezighouden met de dingen waarmee ze bezig wíllen zijn. Wij gaan door met het testen van Reclamehulp. Om het tot het succes te maken dat het volgens ons kan worden. Test mee, leg je vragen bij ons neer en hopelijk ervaar je dan zelf wat Reclamehulp voor jou kan betekenen.